tirsdag 9. juni 2015

havregrøt til frokost, mandag til fredag

Kakegrøt

Havregrøt er en kjapp, god og næringsrik frokost som 4 av 5 her i huset liker.

Noen har det for seg at havregrøt 5 av ukens dager er kjedelig.

Hadde vi spist havregrøt med sukker, kanel og smør 5 dager i uken, skulle jeg vært enig i at det ville vært kjedelig.

Vår grunn oppskrift 1 porsjon:
2.5 dl melk
1 dl havregryn
2 ss havrekli
litt salt

Ønsker man litt mer proteiner i frokosten sin, kan man røre inn en eggehvite per porsjon med en gang grøten er ferdig kokt.

Så kommer variasjonene inn i bildet, 1.5 dl av vannet blir ofte byttet ut med melk eller eple juice.

Litt kardemomme og/eller kanel er også godt å ha i grøten mens den koker opp.

En av mine favoritter er å kutte opp et halv eple per porsjon å koke det i grøten 2-4 minutter.
Rosiner og aprikoser er også godt å la koke i grøten.

Minstemann sin favoritt er å mose en banan i skåla å så blande det med grøten, helst med varme blåbær på toppen.


Andre toppinger :
Blå eller røde druer
Solsikkefrø
Linfrø
Bær
Fryste bær som har blitt oppkokt i en kasserolle eller tint i mikronen.
Syltetøy
yoghurt ( f.eks gresk)
cottage cheese (gjerne med smak)
kesam m/smak
fruktsalat (uten sitrusfrukter etter min smak)
Sur melk med eller uten smak

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar